Dnes si pripomenieme letné opeka?ky, ?o poteší najmä preto že je február. Uvaríme si chutné fusilli s grilovanou zeleninou.





Budeme potrebova?:

fusilli
olivový olej
?ierne olivy
kapari
cesnak
so?, biele a ?ierne korenie
šalátové mali?ké paradajky
cibu?u
baklažán
parmezán


Fusilli sú tie krátke skrútené cestoviny. Pre tento recept však môžme použi? aj penne ?i iné cestoviny.





Baklažán si narežene na tenké kolieska, cibu?u na mesia?iky a šalátové paradajky na polovi?ky. Môžeme prida? aj iné typy zeleniny ako napríklad papriky (najmä tie žlté jedlo farebne pekne dotvoria), ?i bežné paradajky ako sme spravili aj pri tomto varení. Všetku narezanú zeleninu rozložíme na plech aby sme ich mohli da? zapiec? do rúry predohriatej na 200 stup?ov.





Po?as zapekania si nadrobno nakrájame ?ierne olivy, kapari a cesnak. Nadrobno nakrájané ich premiešame s olivovým olejom, okoreníme ?iernym a bielym olejom a dôkladne posolíme. Celú zmes dôkladne premiešame. Môžme prida? aj nadrobno nakrájanú petržlenovú v?a? a po?as sezony aj rôzne bylinky.





Po?káme až sa zelenina v rúre tak akurát neugriluje. Tu sme to trošku, ale naozaj len trošku prehnali.





Na skus, al dente v slanej vode uvarené cestoviny scedíme.





Na panvici scedené cestoviny premiešame so zmesou olív, kapár, cesnaku a korení a dôkladne prehrejeme.





Pridáme grilovanú zeleninu, parmezán a všetko na mierno ohni ešte asi dve minúty opekáme.





Hne? podávame.





Dobrú chu?.