Tento recept nie je tradi?ným talianskym jedlom, ide skôr o prípravu rybky na spôsob inšpirovaný talianskými receptmi. Pripravíme si zubá?a na víne a paradajkách.





Budeme potrebova?:

zubá?a - 1kg
maslo - 125 gramov
jeden vä?ší citrón
zmes kore?ovej zeleniny (mrkva, zeler) - 500 gramov
biele víno - približne 2dcl
drvene paradajky
so?, ?ierne korenie

Zubá?a si naporcujeme na asi jeden centimeter hrubé podkovi?ky.



Dôkladne ich osolíme a okoreníme ?iernym korením.



Citrón o?istíme a nakrájame na prúžky.



Jednoduchšou a rýchlejšou možnos?ou je kúpi? zeleninovú zmes z mrkvy, zeleru a chu?ovo nerušiacej zeleniny (teda, napríklad bez kukurice ?i pikantných papri?iek). Pomalšou možnos?ou je nakrája? si približne pol kilogramu mrkvy a zeleru v pomere jedna k jednej, alebo pod?a chuti.



V dostato?ne ve?kom hrnci roztopíme maslo.



Pridáme zeleninu a asi 5minút ju opekáme na masle.





Potom na povrch zeleniny položíme podkovi?ky zo zubá?a.



Na masko rozložíme pokrájaný citrón.



A všetko zalejeme bielym vínom (suchým, ?o najmenej sladkým).



Rybku dusíme vo víne dovtedy kým jej mäso nezbelie.



Potom pridáme drvené paradajky. Po?as celej prípravy jedlo miešame len minimálne prípadne vôbec ke?že mäsko je jemné a podkovi?ky by sa nám mohli rozpadnú?.



Celú zmes dusíme ešte takých 10 minút.



Podávame s brusketkou (Bruschetta, typické talianske predjedlo).



Dobrú chu?.