Aglio e Olio v preklade Cesnak a Olej je pomenovanie najjednoduchšieho tradi?ného cestovinového jedla aké môžete nájs? v talianskej kuchyni. Naozaj rýchla a jednoduchá príprava priamo ponúka toto jedlo aspo? na ochutnanie.






Aglio e Olio sa tradi?ne spája so špagetami avšak nie je ni? nezvy?ajné vidie? aj kombináciu s iným druhom cestovín. My si priprávíme bucatini na tento spôsob.

Budeme potrebova?:

pár strú?ikov cesnaku
pálive ?ili papri?ky
olivový olej
bucatini





Ak máme ob?as cestu do talianska tak si môžme prinies? orginálne talianske ?ili papri?ky ozna?ované peperon?ino. Rovnako dobre ale poslúžia aj domáce vysušené papri?ky.







Dáme vari? vodu, ktorú dostato?ne osolíme. Osobne dávam polievkovú lyžicu soli na jeden liter vody. Až zovrie pridáme bucatini a môžme sa pusti? do prípravý "omá?ky". Papri?ky aj cesnak si nakrájame.





Na panvici rozhorú?ime olivový olej a pridáme do? cesnak a ?ervené parir?ky. Papri?ky pustia do olivového oleja svoju typickú a pálivu chu?. Cesnak opekáme pokia? ?ahko nezhnedne. V tom momente by sme už mali ma? cestoviny hotové, uvarené al-dente, tak ako správne majú cestoviny by? uvarené. Hne? po zliati ich pridáme do panvice k cesnaku a papri?kám. Cestoviny v oleji dokladne vykúpeme.






A hne? na to môžeme podáva?. Pod?a chuti môžme ešte posypa? bazalkou alebo petržlenom.





A dobrú chu?.