Po mesiaci sa vraciame k zapekaným cestovinám, tentoraz to budú cannelloni s paradajkovo mäsovou omá?kou.





Budeme potrebova?:

- dve vä?šie mrkvy
- cibu?u
- cesnak
- pasírované paradajky
- maslo
- olivový olej
- kuracie prsia
- suché biele víno
- mlieko
- so?, ?ierne korenie, muškátový orech






Paradajková mäsová omá?ka

Na miernom ohni roztopíme maslo a prilejeme približne rovnaké množstvo olivového oleja.



Pridáme nadrobno pokrájanú cibu?u a nastrúhanú mrkvu. Zmes pražíme až pokia? pokia? cibu?ka nezosklovitie.



Pridáme na drobné kúsky nakrájané kuracie prsia. Zvy?ajne sa pridáva pomleté mäso. Výhod malých kúskov je jednoduchá. Tejto omá?ky sa oplatí uvari? viac. Dá sa použi? na lasagne, ako základ na vynikajúce talianske ?ervené rizoto, ?i bežne k cestovinám. A vydrží v chladni?ke aj pár dní. Niektorí majú ob?as radi lasagne s mali?kými kúskami mäsa. A takýmto spôsobom sa dá ?as? omá?ky odobra? a zvyšok rozmixova?, a máte omá?ku podbnú ako s pomletého mäsa a zárove? aj omá?ku s malými kúskami mäsa z jediného varenia.



Zmes opekáme kým mäsko nezbelie. Potom pridáme biele víno, so? , ?ierne korenie a varíme pokia? sa víno neodparí.



Pridáme pasírované paradajky a muškátový oriešok. Pridáme dve lyžice mlieka, premiešame a po?káme kým zmes neza?ne vrie?, potom uberieme plame?, prykryjeme a pri ob?asnom premiešaní ešte asi hodinu varíme.



A omá?ka je hotová. Teraz môžme odobra? ?as? omá?ky a zvyšok môžme rozmixova?.



Cannelloni

Cannelloni naplníme omá?kou a naukladáme do zapekacej misky. Pod?a návodu v ?lánku "Cannelloni, ?aro delikátnej chuti" pripravíme bešamelovú omá?ku. Tentoraz sme na rozdiel od predchádzajúcej verzie bešamelovej omá?ky pripravili omá?ku bez cibu?ky.



Cannelloni polejeme bešamelovou omá?kou a dáme zapiec? približne na 20 - 30 minút.





Približne v polovi?ke zapekania môžme posypa? parmezánom, pri tomto varení sme pouzili parmezán aj nastrúhaný eidam.



Cannelloni su hotové ke? má povrch typickú hnedof?akatú farbu.



A môžme podáva?. Dobrú chu?.