Bruschetta (?ítame Brusketa) je typické predjedlo ktoré vám prinesú v talianských reštauráciách (v tých v taliansku, na slovensku som sa s tým ešte nestretol) po?as ?akania na jedlo ktoré ste si objednali. Pre jeho jednoduchos? si ho však môže každý pripravi? ?ahko doma.




Za?neme prípravou topingu, na ktorý budeme potrebova?

- paradajky
- olivový olej
- bazalku, lepšie ?erstvé lístky bazalky
- so? a ?ierne korenie
- cesnak

Paradajky najemno pokrájame a premiešame s olivovým olejom (približne jednu lýžicu na jednu paradajku), osolime, okoreníme dochutíme ?erstvou bazalkou.





Chlieb potrieme olivovym olejom. Vložíme ho do predohriate rúry kde ho ope?ieme. Niekto má rád viac, iný menej ope?ený chlebík. Vyberieme ho až je ope?ený pod?a vašej chuti.







Ope?ený chlebík z?ahka potrieme cesnakom, dáme na? paradajkový toping a ešte za tepla podávame.





Existuje mnoho variácii v ktorých sa bruschettky podavajú. Rôzne topingy bežne nájdete už hotové v talianskych obchodch s potravinami a najnovšie aj v našich slovenských hypermarketoch.
Niekedy pripravujem variáciu s troškou syra. Týmto pokryjem chlieb a dám ho zapiec?. Až na tento krok postupujem úplne rovnako ako pri príprave bežnej bruschetty.











A ostáva už len sa do nich s chu?ou pusti?. Dobrú chu?.