Špagety Puttanesca sú ?alšie známe cestoviny s ktorými sa bežne stretnete v talianskych reštauráciách, ?astokrát s podtitulom špagety s kapari, olivami a paradajkovou omá?kou.





Budeme potrebova?:

Olivový olej
?ierne olivy
Cesnak
?ervenú ?ili papri?ku (peperon?ino)
Sardelové o?ká
Kapari
Drvené paradajky









Najskôr na olivovom oleji z?ahka ope?ieme kúsky cesnaku s ?ili papri?kami. Ako pri každom talianskom jedle aj v tomto prípade si dáme pozor aby sme cesnak nespálili. Len ho z?ahka ope?ieme.





Pridáme sardelové o?ká a opekáme ich a premiešavame pokia? sa ich mäsko nerozpadne.





Pridáme drvené paradajky kapari. Omá?ku prehrejeme a pridáme olivy. Potom ešte asi 10 minút omá?ku varíme a redukujeme množstvo vody v nej. V originálnej verzii pridáme ?ierne olivy, zelené olivy len ak sa vám nahodou, rovnako ako mne stane že ste si na ne spomenuli príliš neskoro :)





Po?as prípravy omá?ky si v osolenej vode uvaríme špagety. Po ich scenení ich premiešame s trochou omá?ky. Naservírujeme na tanier a prelejeme ešte omá?kou aj s olivkami.





Hne? podávame. Dobrú chu?.





Prípadne podávame tak že ?erstvo scedené cestoviny prelejeme omá?kou a hne? podávame.