Mnohí ob?ubujú variáciu klasicke pizze, pizzu calzone. Preklopená piza môže by? plnená rôznymi nápl?ami.





Dnes si pripravíme jednoduchú vegetariánsku pizzu calzone.

Budeme potrebova?:

kvasnice
olivový olej
polohrubú múku
so?
oregano
pasírované paradajky
zeleninu (môžete použi? mrazenú zeleninovú zmes)
syr (ideálne mozarellu ale dobrý je aj klasický eidam)




Cesto na pizzu môžme pripravi? rovnako ako v recepte Pizza, najpopulárnejšie jedlo sveta.
Môžme použi? aj ?erstvé kvasnice ktoré rozmiešame v teplej vode, pridáme cukor, olivový olej a necháme 2-3 minút postá?. Potom rozmiešame s polohrubou múkou, dôkladne premiesime a necháme kysnú? pokia? cesto nezdvojnásobí svoj objem.





Vykysnuté cesto opä? premiesime a necháme ešte chví?ku dokysnú?.





Spracujeme ho na tenký pizza korpus, lepšie elipsovitého ako okrúhlaho tvaru.





Zmiešaním pasírovaných paradajok, olivového oleja, soli a oregána získame omá?ku ktorá je základom každej pizze, aj našej pizze Calzone.





Pizza cesto rozprestrieme na plech a polovi?ku pokryjeme omá?kou.





Na omá?ku nasypeme zeleninu, a strúhaný syr. Nakoniec nápl? pokryjeme kúskami nakrájaného syra.











Pizzu preklopíme a okraje zlepíme dokopy do tvaru pizza kapsy. Môžme si pomôc? vidli?kou.








Dáme piec? do vopred vyhriatej rúry na 200 stup?ov na približne 15 minút.





Uznávam,že výsledok nevyzerá ako z kuchárskej knihy, vaša bude ur?ite vyzera? lepšie. Pri opakovanom pokuse som zlepil okraje pizze ru?ne, bez vidli?ky, ale efekt bol približne rovnaký ako pri predchádzajúcom raze.








Podávame vcelku, dobrú chu?.