Cestoviny pomenované pod?a regiónu v strednom taliansku známeho produkciou vynikajúceho brav?ového, a typickej talianskej slaninky pancetty. Táto je základnou zložkou omá?ky amatriciana.





Budeme potrebova?:

Bucatini
Pancettu (alebo neudenu slaninku)
Paradajky (alternatívne drvené paradajky)
Olivový olej
Peperoncino (štip?avú ?ili papri?ku)


Paradajky porežeme na ?o najmenšie kúsky a slaninku na tenké prúžky.





Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme do? nakrájanú slaninku.





Slaninku opekáme pokia? nezíska zlatistú farbu. Pridáme peperoncino, alebo pokrájané ?ili papri?ky.





Pridáme nasekané paradajky a pomaly, približne 10 minút varíme. Ob?as premiešame.





Po?as prípravy omá?ky uvaríme cestoviny. Najvhodnejšie cestoviny ktoré môžete podáva? s omá?kou amatriciana sú bucatini.





?erstvo zliate bucatini prelejeme omá?kou a okamžite podávame.





Dobrú chu?.