Pesto je omá?ka pochádzajúca v jej najbežnejšej verzii z Janova. Je zmesou bazalky, olivového oleja, syra pecorino, cesnaku a soli.





V iných variáciách pesto obsahuje aj oriešky. Pesto omá?ku si môžme pripravi? aj sami, ale pre tentokrát sa uspokojíme s kupovanou pesto omá?kou.

Budeme potrebova?:

pesto omá?ku
olivový olej
cesnak
pasirovane paradajky
parmezán
fusili
?ierne korenie, so?



Na rozohriaty olivový olej hodíme na kúsky pokrájaný strú?ik cesnaku. Opekáme ho asi dve minútky na miernom plameni, dávajúc pozor aby nám cesnak nezhnedol.





Pridáme pasírované paradajky, zmes dôkladne premiešame a prehrejeme. Následne pridáme pesto. Ja dávam približne jednu dávku pesta na dve dávky pasírovaných paradajok. Pod?a chuti môžte da? viac alebo menej pesta.





Zmes opä? asi minútku prehrievame a okoreníme ?ierným korením V tejto dobe by sme už mali ma? pripravené na skus v slanej vode uvarené fusilli. Tieto pridáme do rozohriatej omá?ky a premiešame.








Posypeme nastrúhaným parmezánom, po?káme kým sa roztopí a môžme hne? podáva?.





Citrón a papri?ky plnia na obrázku len dekora?nú úlohu, dobrú chu?.