Šalát Capresse, jednoduchý šalát, potvrdzujúci to že aj ve?mi jednoduché jedlo môže ma? ?arovnú chu?. S úsmevom by sa dalo poveda? šalát v talianských národných farbách.





Budeme potrebova?:

Paradajky
Mozzarellu
Bazalku
Olivový olej
So?
?ierne korenie

K ingredienciám dol?me pár poznámok. Chu? olivového oleja je výraznou ?as?ou chute šalátu Caprese, preto kvalitnejší olivový olej na tomto šaláte naozaj oceníte. Najlepšie je ak budete ma? ?erstvé bazalkové lístky, ak nie posta?í sušená bazalka. Morská so? je vhodnejšia ako oby?ajná so?. A ?o sa týka ?ierneho korenia tak ideálne je ?erstvo namleté priamo na šalát. A samozrejme, ?ím ?erstvejšia mozzarella tým lepšie.

Nakrájamé si mozarellu na tenké plátky. Na podobné plátky nakrájame paradajky.



Potom na servirovací tanier alebo misku kladieme stirdavo plátok paradajky a plátok mozzarelly.



Potom šalát posolíme, okoreníme a posypeme bazalkou, respektíve bazalkovými lístkami. Nakoniec polejeme olivým olejom.



Osobne mám radšej ke? šalát chví?ku postojí a všetky jeho sú?asti sa skamarátia. Niekto iný ho može ma? rád uplne ?erstvo pripravený. Záleží na vašej chuti. Dobrú chu?.